Zodra de laadtijd te lang duurt, verlaten ongeduldige bezoekers de website. Dit is zonde, aangezien het eventueel een potentiële koper had kunnen worden. Een website met een snelle laadtijd minimaliseert het vroegtijdig vertrek van bezoekers. Het is tegenwoordig belangrijk om uw website te optimaliseren in de laadtijd van uw webpage. De meest ideale laadtijd van een website ligt onder de 3 seconden.Wist u dat?
Eén van de Google ranking factoren is namelijk de laadtijd van uw website. Dit heeft invloed op de ranking in de zoekresultaten van Google.Heeft u zelf eigenlijk weleens de snelheid van uw website getest? Ons advies is om dit te doen via: pingdom. Hier krijgt u een overzicht van de snelheid van uw website. Tevens krijgt u meteen tips, waarom uw website langzaam of snel laadt.1. Beperk de hoeveelheid plugins
WordPress plugins kunnen handig en effectief zijn, u kunt er bijvoorbeeld eenvoudig een contactformulier of kalender mee toevoegen. Alleen het nadeel hiervan is dat zodra iemand te veel plugins heeft geïnstalleerd de website alleen maar langzamer wordt. Veel website eigenaren maken onnodig gebruik van te veel plugins. Gebruik dus alleen plugins die een toegevoegde waarde hebben.
Het gaat echter niet alleen om de hoeveelheid van plugins, maar ook de kwaliteit ervan is bepalend voor de snelheid. Een plugin die al maanden niet geüpdatet is kan de laadtijd van uw website aantasten. Tevens is de prestatie en betrouwbaarheid van de plugin erg belangrijk. Dit kunt u controleren door te kijken naar de actieve installaties, gebruikers, beoordelingen en updates. Met de Plugin Performance Profiler kunt u de prestaties van geïnstalleerde plugins testen.
Tip: verwijder na het testen deze plugin.3. Verbeter de afbeeldingen op uw website
Afbeeldingen geven uw website een aantrekkelijke weergave. Het nadeel hiervan is dat afbeeldingen ook voor meer data zorgen. Hoe meer data des te meer laadtijd. Wij raden u aan om de afbeeldingen te optimaliseren zodat dit niet de laadtijd van uw website beïnvloedt.Dit doet u door de afbeeldingen zo klein mogelijk te maken voordat u ze upload in WordPress. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met Photoshop, maar er zijn ook handige online tools bijvoorbeeld JPEGmini.Tip: let er wel op dat u een goede balans vindt in het optimaliseren van de afbeelding. U wilt natuurlijk niet dat de kwaliteit van de afbeelding zodanig achteruit gaat dat het er slecht uit komt te zien.
4. Maak gebruik van een WordPress cache plugin
Caching is een goede methode om uw website nog sneller te maken. Deze plugin maakt een statische kopie van uw website, deze kopie wordt direct getoond aan uw bezoekers. Simpel gezegd: de statische pagina wordt sneller geladen dan de pagina zelf.
Aan de hand van deze plugin kunt u ook CSS en JavaScript-bestanden verkleinen en combineren. Ook heeft u de mogelijkheid om Gzip-compressie in te schakelen. Hierdoor wordt de output van de website kleiner gemaakt. Met als gevolg dat kleinere bestanden naar de browser worden verstuurd, waardoor de pagina’s van de website sneller in beeld komen.
5. Komt u er nog steeds niet uit?
SmartPixel heeft al veel klanten voorzien van een grafisch goed werkende website met een optimale laadtijd. Dit is ideaal voor bezoekers van de website. Als u er niet uitkomt geeft Smartpixel u graag advies.
Hieronder staan de resultaten van de laadsnelheid, die Smartpixel heeft gerealiseerd voor klanten. Er is te zien dat de websites gemiddeld 94% sneller laden, in vergelijking met andere websites.
Conclusie:
Verwijder onnodige of niet gebruikte plugins. Verbeter de afbeeldingen op uw website. Maak alleen gebruik van betrouwbare en geoptimaliseerde plugins. Het is handig om gebruik te maken van een cache plugins. Hiermee optimaliseert u zeker de laadtijd van uw website.
Komt u er zelf nog steeds niet uit? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.